Annons

Annons

Lyxig glasstårta med toblerone

En magnifik glasstårta som kan stå helt färdig i frysen. Gör garanterat succé på både större kalas och mindre middagar!

Dela
(163)

Festlig tobleronetårta

 

ca 12 bitar

Chokladbotten
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Vaniljfyllning
300 g philadelphiaost
1 dl strösocker
½–1 vaniljstång (fröna)
1 tsk citronsaft
1½ dl vispgrädde

Annons

Chokladfyllning
150 g mjölkchoklad
150 g toblerone
1 dl vispgrädde
1 äggula
½ dl strösocker
200 g färskost, tex philadelphia

Garnering
ca 1½ dl vispgrädde
ca 12 bitar toblerone (ca 50 g)
physalis

Ugn 175°

Gör så här

1. Chokladbotten: Smält smöret. Låt svalna. Tillsätt socker och ägg. Blanda kakao och vaniljsocker i mjölet och sikta ner det i smeten. Rör om. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen, 20–25 min. Låt svalna.

2. Vaniljfyllning: Blanda färskost, socker, vaniljfrön och citronsaft till en slät smet. Vispa grädden och vänd ner den i smeten lite i taget. Bred ut fyllningen på chokladbottnen. Frys.

3. Chokladfyllning: Smält mjölkchokladen och låt svalna. Hacka tobleronen. Vispa grädden. Rör samman äggula, socker och färskost. Blanda ner den smälta chokladen och tobleronen i äggsmeten. Vänd sist i den vispade grädden. Bred ut smeten ovanpå vaniljfyllningen. Frys minst 3 tim.

4. Ta fram tårtan ca 30 min före servering. Garnera med spritsad grädde, tobleronebitar och physalis.

 

Läs mer

Godismuffins med mockatopp

10 saker som gör kladdkakan extra god

En dröm för alla godisälskare

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman/Jönssonbilder


Läs mer om:

Dela
(163)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…