Annons

Annons

Festlig tacopaj

Tacopaj är en lättlagad paj som garanterat gör succé både på festen och till fredagsmyset. Servera den med avokado, tomater, paprika och gräddfil.

Annons

Tacopaj

4 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk iskallt vatten

Fyllning
1 liten purjolök, 100 g
500 g köttfärs
2 msk olja
1 påse taco spice mix, 30 g
100 g riven ost
3 ägg
2 dl crème fraiche
2 krm salt

Garnering & servering
paprikaringar
gräddfil
avokado
sallad
cocktailtomater

 

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda pajdegen i matberedare. Kavla ut degen och fördela den i en pajform, 24 cm i diam. Ställ formen kallt 20 min.

2. Förgrädda pajskalet 10 min.

3. Fyllning: Skölj och strimla purjolöken. Stek köttfärs och purjolök i olja och blanda det stekta med tacokryddan. Smaka av med salt och peppar. Strö nästan all ost i pajskalet. Lägg färsen över.

4. Vispa samman ägg, crème fraiche och salt. Häll det över färsen. Strö över resten av osten. Grädda ca 40 min.

5. Garnera pajen med paprikaringar. Servera med gräddfil, avokado, sallad och cocktailtomater.

 

Läs mer:

Tomat- och mozarellapaj

Fläskfilégratäng med tacosmak

Tacobaconboll – så gör du!

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(467)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…