Annons

Annons

Festlig smörgåstårta med lax

Vår goda, festliga smörgåstårta med lax och gott om räkor blir garanterat uppskattad när det vankas kalas.

Dela
(528)

Smörgåstårta med lax och räkor

8 port
6 halvor Jubileumskaka, Polarbröd, eller 1 runt smörgåstårtbröd delat i tre lager

Fyllning 1
170 g räkor i lag
2 hårdkokta ägg
3/4 dl crème fraiche
1/2 dl kesella
2 msk majonnäs
2 msk hackad dill
1/2 krm cayennepeppar
1 krm salt

Annons

Fyllning 2
100 g gravad eller rökt lax
3/4 dl crème fraiche
1/2 dl kesella
2 msk majonnäs
2 msk pepparrot på tub

Garnering
3 dl vispgrädde
200 g färskost, typ philadelphia
800 g räkor med skal
100 g rökt lax i skivor
1 hårdkokt ägg
1 skivad citron
hackad dill

 

Gör så här

1. Lägg samman två halvbröd till ett stort runt bröd på ett fat.

2. Fyllning 1: Häll av lagen från räkorna och krama ur vätskan. Hacka äggen. Blanda med resten av ingredienserna och bred ut på brödet. Lägg på ett nytt lager bröd.

3. Fyllning 2: Finhacka laxen. Blanda med resten av ingredienserna och bred det på nästa lager bröd. Lägg ytterligare ett lager bröd på fyllningen.

4. Garnering: Vispa grädde och blanda med färskosten. Bred blandningen ovanpå tårtan och runt om kanten.

5. Skala och ansa räkorna. Garnera tårtan ovanpå enligt bild. Tryck försiktigt fast dillen runt om kanten.

Tips! Remsor av smörpapper som läggs runt brödet förhindrar att tårtfatet blir kladdigt av grädde vid garneringen. Ta bort remsorna när tårtan är färdig.

 

Läs mer

Varm smörgåstårta med kantareller

Bjud på italiensk smörgåstårta

Pannkaksrulle med lax

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

 


Läs mer om:

Dela
(528)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…