Annons

Annons

Festlig pavlova

Festlig pavlova

Visst är det skönt att ha desserten i frysen? Lagerhaus har fina fryssäkra glas i olika storlekar. Duralexglas tål också att stå i frysen.

2 port
1 dl hallon & blåbär
1 msk rörsocker
2 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
1 passionsfrukt
1 dl krossade maränger

Annons

Gör så här
1. Koka hallon och blåbär (spara några bär till garnering) med rörsockret några min. Låt svalna.
2. Vispa grädden, rör i fröna från vaniljstången. Varva grädden med bärkrämen, fruktkött från halva passionsfrukten och krossade maränger i glas som tål att stå i frysen. Spara halva passionsfrukten och 2 maränger. Ställ glasen i frysen.
3. Ta fram 30 min innan desserten ska serveras. Strö över sparade bär och pressa över kärnorna från passionsfrukten och toppa med en maräng på varje portion.

Gillar du mumsiga efterrätter? Vad sägs om ljuvlig chokladdröm eller festens godaste glasstårta? 

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Mer om detta

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…