Annons

Annons

Festlig kycklingleverpaté

Dela
(0)

KycklingleverpatéNytt och lite lyxigt inslag på julbordet. Servera med färdig cumberlandsås. Garanterat uppskattat!

Kycklingleverpaté
600 g blandfärs
450 g kycklinglever
1 gul lök
2 dl vispgrädde
2 msk maizena majsstärkelse
2 ägg
1½ tsk salt
2 krm malen vitpeppar
½ msk grovstött rosépeppar
1 tsk stött timjan
Servering
cumberlandsås
kaprisbär
mango
röd paprika
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Skala och skär löken i tunna klyftor. Putsa kycklinglevern. Mät i en matberedare upp grädde, majsstärkelse, ägg, salt och peppar. Lägg i lever och lök, kör på högsta hastighet en kort stund tills allt är finfördelat. Tillsätt färsen och resten av kryddorna, låt maskinen hastigt arbeta samman till en slät massa.
2. Klä en 2-liters brödform med bakpapper, vik hörnen inåt så att det blir en jämn form. Häll i smeten. Slå formen i köksbänken ett par gånger så att ev luftbubblor i smeten försvinner. Jämna till ytan. Klipp till en bit bakpapper som passar att lägga ovanpå smeten.
3. Grädda patén mitt i ugnen tills den har stelnat helt, ca 50 min. Låt kallna i formen. Förvara patén kallt och skär den i centimetertjocka skivor inför servering.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Fler goda recept på julrätter:

Rödkålssallad på sked

Krustader med lax

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…