Annons

Annons

Festlig kyckling med bacon i dragonsås

Lättlagad och festlig bjudrätt med kyckling och knaperstekt bacon serverad med krämig dragonsås.

Dela
(9)

Kyckling med bacon i dragonsås

4 port

1 pkt bacon, 120 g
500 g kycklingfiléer
1 msk soja
2 msk smör
Dragonsås
2 dl steksky och köttbuljong
2 dl vatten
2 msk konc kalvfond
2 dl crème fraiche
3 msk vetemjöl
1 tsk dragon
1 msk soja
Servering
potatis
sockerärter
små morötter

Annons

 

Gör så här

1. Strimla och stek baconet knaprigt. Dela filéerna så de blir som tunna schnitzlar. Blanda dem med soja.

2. Stek filéerna i smör ca 10 min så de blir genomstekta. Salta och peppra. Skölj ur pannan med lite vatten emellan varje stekning. Ta tillvara stekskyn.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Dragonsås: Sila stekskyn och häll upp den i en kastrull. Tillsätt vatten, fond, crème fraiche och vetemjöl. Vispa samman och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Tillsätt dragon och soja. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll såsen över kycklingen och rör ner hälften av baconet, koka upp. Sjud några min så kycklingen blir genomstekt.

5. Strö över resten av baconet och servera med kokt potatis och primörer.

 

Läs mer:

Whiskykyckling med klyftpotatis

Krämig kycklinggratäng

Örtgriljerad torskrygg

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(9)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…