Annons

Annons

Festlig körsbärssurprise

Läckra körsbärsdesserten smakar extra gott med en glasskula. Gott, lyxigt och lättlagat!

Dela
(5)

Körsbärssurprise

4 port
200 g körsbär
4 ägg
1½ dl strösocker
1¼ dl mjöl
1 tsk bakpulver
25 g smör, smält
2½ dl mjölk
1 tsk vaniljsocker

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Kärna ur körsbären. Vispa äggen, tillsätt socker. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och mjölken.

Annons

2. Smöra formarna. Lägg i körsbären och häll över äggsmeten, ställ in i ugn ca 45 min. Pudra över vaniljsocker.

 

Läs mer

Mixad bärmousse

Hemgjord citronfromage

Frasig bärbakelse

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(5)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…