Annons

Annons

Festlig fruktgratäng

Dela
(0)

Fruktgratäng

Desserten går också bra att göra i en större form, räkna då med att det tar ca 30 min i ugnen.

Festlig fruktgratäng
4 port
1–2 äpplen
1–2 päron
50 g smör
3 ägg
1 dl strösocker
rivet skal & saft av 1 citron
1 vaniljstång
250 g ricottaost
1 dl vispgrädde
½ dl råsocker
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Kärna ur och skär äpplen och päron i tunna klyftor. Stek frukten i 30 g smör, vänd om några gånger under tiden.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt citronsaften. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt ricottaost, grädde och citronskal.
3. Smöra ugnsfasta portionsformar med resten av smöret. Varva päron, äpple och ricottakrämen, avsluta med frukt. Strö över socker och tillaga i ugn 20–30 min, eller tills gratängerna fått fin färg och stannat.

Tips! Ricottaosten går bra att byta mot färskost eller kvarg.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…