Annons

Annons

Festlig fredagskyckling!

Dela
(0)

Kyckling är poppis som bjudrätt bland er läsare, och den här med en krämig cidersås passar lika bra på festen som till fredagsmyset!

Kyckling i cidersås

4 port

4 kycklingfiléer

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Annons

4 msk smör eller margarin

Sås

1 gul lök

2 röda äpplen

1/2 purjolök

2 dl äppelcider

3 msk konc kycklingfond

3 dl grädde

ev lite calvados (äppelbrännvin)

2 msk finhackad färsk timjan

Garnering

persilja

Servering

ugnsstekt potatis

 

Gör så här

1. Putsa kycklingfiléerna, salta och peppra runtom. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och bryn filéerna. Ta upp dem ur pannan.

2. Sås: Skala och finhacka löken. Kärna ur och skiva äpplena tunt. Stek lök och äpple i resten av smöret. Häll på cider, fond, grädde och ev calvados. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Lägg i purjo och kyckling och låt puttra ca 15 min. Vänd ner timjan och smaka av med salt och peppar.

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…