Annons

Annons

Krämig kycklingpanna med cidersås

Kyckling är poppis som bjudrätt bland er läsare, och den här med en krämig cidersås passar lika bra på festen som till fredagsmyset!

Dela
(185)

Kyckling i cidersås

4 port

4 kycklingfiléer

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

4 msk smör eller margarin

Sås

1 gul lök

2 röda äpplen

1/2 purjolök

2 dl äppelcider

3 msk konc kycklingfond

3 dl grädde

ev lite calvados (äppelbrännvin)

Annons

2 msk finhackad färsk timjan

Garnering

persilja

Servering

ugnsstekt potatis

 

Gör så här

1. Putsa kycklingfiléerna, salta och peppra runtom. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och bryn filéerna. Ta upp dem ur pannan.

2. Sås: Skala och finhacka löken. Kärna ur och skiva äpplena tunt. Stek lök och äpple i resten av smöret. Häll på cider, fond, grädde och ev calvados. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Lägg i purjo och kyckling och låt puttra ca 15 min. Vänd ner timjan och smaka av med salt och peppar.

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(185)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…