Annons

Annons

Festkyckling och rostade rotfrukter

Kyckling, bacon, gräddig gratängsås... Mums!

Dela
(1)

Kycklingfilé med bacon

4 port

4 kycklingfiléer
100 g färskost med smak av paprika
140 g skivad bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör el margarin

Gratängblandning
2 dl crème fraiche med smak av paprika och chili
1 dl vispgrädde
0,5 dl riven lagrad ost

Annons

Rotfrukter
900 g delikatesspotatis
1/2 kålrot
3 mellanstora morötter
3 palsternackor el persiljerötter
3 msk olivolja
3 msk finhackade valfria örter t ex. persilja, basilika, rosmarin eller timjan.

Garnering
Cocktailtomater
Kryddgrönt

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Kyckling: Putsa kycklingen och skär ett längsgående snitt i filéerna. Bred ut färskosten på filéerna och linda runt bacon. Salta och peppra.

2. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn kycklingen runt om så att den får fin färg. Flytta över kycklingen till en eldfast smord form.

3. Gratängblandning: Blanda samman crème fraiche och vispgrädde, klicka ut blandningen över kycklingen. Strö över riven ost.

4. Rotfrukter: Tvätta och halvera potatisen om det behövs. Skala och dela samtliga rotfrukter i mindre bitar, blanda allt på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Finhacka örterna. Blanda samman örter och olja, häll över rotfrukterna och rör runt.

5. Tillaga kyckling och rotsaker samtidigt mitt i ugnen (bredvid eller under varandra) ca 25 min. eller tills köttsaften är helt ofärgad och rotsakerna fått färg och blivit mjuka.

6. Garnera med kryddgrönt samt en kvist cocktailtomater som kan rostas i ugn.

 

Läs mer

Kycklingfilé med fransk senapssås

Kycklingpaj med fetaost och bacon

Ädelostfylld kycklingfilé

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…