Annons

Annons

Festkyckling med örtig chilidressing

Ugnsstekt kycklingfilé med örtdressing som fått chilisting! Bra bjudmat som lätt kan dubblas om gästerna är många.

Festkyckling med örtig chilidressing
4 port

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
2 msk smör

Dressing
1/2 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1 citron, skal av hela, saft av halva
3 msk olivolja
2 msk flytande honung
1/2 dl hackade örter, t ex persilja, timjan, basilika

Annons

Garnering
orange tomater
sockerärter
basilika

Servering
klyftpotatis

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Putsa kycklingen, salta och peppra runt om. Hetta upp smöret och bryn kycklingen runt om. Flytta över filéerna till en smord ugnsform och stek mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 20–30 min. Kontrollera att köttsaften är klar eller att kycklingen har en innertemp på 72–75°. Ta ut kycklingen och låt vila ca 10 min.

2. Skiva kycklingen i lätt snedställda skivor och lägg på ett uppläggningsfat.

3. Dressing: Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Riv citronskalet och pressa ur saften. Blanda med resten av ingredienserna och skeda över kycklingen.

4. Garnera fatet med halverade tomater, lättkokta sockerärtor och kryddgrönt. Servera med klyftpotatis.

 

Läs mer

Festkyckling på nolltid

Krämig kycklinggratäng

Festlig lövbiffsgryta

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…