Annons

Annons

Festivalmys framför TV:n!

Dela
(0)

Nu drar Melodifestivalen igång igen och givetvis laddar vi upp med lite gott att äta framför TV:n! Vad sägs till exempel om läckra smördegsplattor med chèvre och valnötter och rostad baguette med parmaskinka och paprika? Gott – och lätt att fixa!

Annons

 

Stjärndrink

8 glas

Häll 1 msk konjak i varje glas. Fördela 1 flaska mousserande vin i glasen. Fäst skivor av carambole (stjärnfrukt) på glaskanten.

 

Guldplattor

ca 12 st

1 pkt smördeg, 250 g

200 g färskost av chèvre (2 rullar)

1 äggula

1 msk vallmofrön

6 valnötter

1 msk flytande honung

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Låt djupfryst deg tina lite. Tryck ut 12 rundlar något större än diametern på osten med ett glas. Lägg dem på plåt med bakpapper.

2. Pensla kanten med lättvispad äggula. Strö vallmofrön på kanten och lägg en skiva färskost på varje.

Toppa med en halv valnöt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ringla över honung.

Tips: Hittar du inte färskost i rulle så kan du blanda naturell färskost och chèvre och klicka på.

 

Vinnarsnittar

ca 8 st

1 stor gul paprika

1 stor röd paprika

olivolja

1 liten baguette, ev grov

8 skivor parmaskinka

basilika

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Dela, ansa och skölj paprikorna. Skär dem i bitar och lägg i en smord ugnsform. Ringla över olja och låt stå mitt i ugnen 1 tim. Låt dem i ligga i en plastpåse 10 min, sedan går det lätt att dra bort skinnet.

2. Skär 8 tunna skivor av baguetten, ca ½ cm tjocka. Rosta dem. Fördela paprikan på brödskivorna och lägg en halv skinkbit på varje. Garnera med basilika.

 

Mer festivalplock hittar du i Hemmets Veckotidning nr 6!

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…