Annons

Annons

Festfin rödbetssallad

Dela
(0)

Rödbetssallad på mormors visDu behöver inte stjälpa upp salladen på ett fat, den blir självklart lika fin i en låg form. Lägg då ägghacket i diagonala ränder.

Rödbetssallad på mormors vis
4 inlagda rödbetor
3 stora saltgurkor
1 liten gul lök
2 äpplen
5 dl tärnad kokt potatis
½ dl rödbetslag
1 msk rapsolja
2 dl vispgrädde
Garnering
3 hårdkokta ägg
krusbladig persilja

Annons

Gör så här
1. Hacka rödbetor och saltgurka. Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Blanda allt med potatisen i en skål. Vänd ner lag och olja, täck över och låt stå kallt, gärna över natten.
2. Inför servering: Vispa grädden. Vänd ner den i salladen, smaka av med salt och peppar. Stjälp upp salladen på ett fat. Skala äggen. Hacka vita och gula var för sig. Garnera med ägghack och persilja.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Fler goda julrätter:

Brysselkålssallad med nötter 

Mingelmackor med skinka

Festliga sillstubbar

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…