Annons

Annons

Färsspett med bulgursallad

En matig och nyttig middag med bulgur och färsspett. Servera med lite yoghurt.

Dela
(1)

5 Smala HV 28 Färsspett

Färsspett
250 g nötfärs
1 litet ägg
2 msk hackad mynta
1 finriven vitlöksklyfta
1½ tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Bulgursallad
1 dl bulgur
1 tsk gurkmeja
½ aubergine
½ squash
½ msk olivolja
125 g cocktailtomater
2 salladslökar
1–2 msk pressad citron
Servering
1 dl matyoghurt (8%)

Annons

Gör så här
1. Bulgursallad: Koka bulgur enl anv på förp men med gurkmeja i vattnet.
2. Skiva aubergine och squash. Pensla lätt med olja. Grilla eller stek skivorna och hela tomater.
3. Spett: Blanda alla ingredienser och forma avlånga färsbiffar. Grilla eller stek till fin färg. Trä på spett före (glöm då ej att blötlägga spetten om de är av trä) eller efter tillagningen.
4. Skiva salladslöken. Blanda med bulgur och smaka av med pressad citron, salt och peppar. Varva med det grillade på ett fat och servera med spetten och lite yoghurt.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…