Annons

Annons

Färspaj med salami

Dela
(2)

Frasig färspaj med salami

Gör lite mer deg än vanligt så räcker det till fin dekoration ovanpå fyllningen också.

Frasig färspaj med salami

4–6 port

Pajdeg
4½ dl vetemjöl
150 g smör
4 msk kallt vatten
Fyllning
500 g blandfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1½ dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 ägg
200 g skivad salami
3 dl riven lagrad ost, gärna västerbotten
Ugn 200 °

Annons

Gör så här
1. Pajdeg: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Låt degen vila kallt 30 min. Tryck eller kavla ut 2/3 av degen i en pajform, ca 26 cm i diam. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
2. Fyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och färs i olja tills färsen är smulig. Rör ner tomatpuré, salta, peppra och låt färsen svalna.
3. Blanda grädde och mjölk med 3 ägg. Strimla salamin. Rör ner salami, ost och den kalla färsröran i äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalet.
4. Kavla ut resten av degen och skär den i remsor. Lägg remsorna i rutmönster över fyllningen. Vispa upp det sista ägget lite lätt och pensla degen. Grädda pajen mitt i ugnen 30–40 min. Garnera ev med lite kryddgrönt.

Gilla Hemmets på Facebook

Av Ellinor Varady
Foto: Erik Karlsson

Gillar du paj? Varför inte laga en ostpaj med smak av Italien eller en kalasgod köttfärspaj?


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…