Annons

Annons

Färskpotatispaj med timjan

Matig paj som funkar både som ensamrätt och som tillbehör till en god fläskfilé. Blad från timjan och små tomater som garnering ger dekorativa färgklickar.

Dela
(0)

Färskpotatispaj med timjan

6–8 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning
1 gul lök
1 msk smör
2 dl riven lagrad ost
500 g kokt potatis
2 msk färsk timjan
3 ägg
2 dl crème fraiche
1–2 pressade vitlöksklyftor
11/2 tsk salt
2 krm peppar

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda snabbt ihop pajdegen, gärna i matberedare. Klä en pajform, ca 24 cm i diam, med degen. Ställ i kylskåp i 20 min.

2. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 min.

3. Fyllning: Skala, skiva och stek löken mjuk i smör utan att den får färg. Lägg hälften av osten i botten av pajskalet. Skär potatisen i småbitar och blanda med den stekta löken. Lägg blandningen i pajskalet. Strö över timjan.

4. Vispa ägg och crème fraiche. Pressa i vitlöken, salta och peppra. Häll blandningen i pajformen. Strö över riven ost. Grädda pajen ca 50 min på nedersta falsen i ugnen.

 

Läs mer:

Gratäng med fläskfilé och cheeseballs – galet gott!

5 tips till dig som älskar fredagsmys

Sväng ihop en god tacogratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…