Annons

Annons

Färskpotatis med gubbröra

Små fina färskpotatisar med gubbröra passar bra på buffén eller som tilltugg.

Dela
(374)

Färskpotatis med gubbröra

4 port

10 små jämnstora färskpotatisar

Gubbröra
75 g ansjovisfiléer
1 hårdkokt ägg
1/2 rödlök
2 msk crème fraiche
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
salt, peppar

Garnering
gräslök

Gör så här

1. Skrubba potatisen och koka 5 min eller tills den är mjuk.

Annons

2. Skär dem så de står stadigt. Skär av toppen på potatisarna och gröp ur dem lite. Ställ de urgröpta potatisarna på ett uppläggningsfat.

3. Gubbröra: Hacka ansjovisen. Skala och hacka ägget och rödlöken. Blanda med resterande ingredienser, smaka av med salt och peppar.

4. Lägg en klick gubbröra ovanpå varje potatis. Toppa med lite gräslök.

 

Läs mer

Varmrökt lax och ljummen potatissallad

Färskpotatispaj med timjan

Krämig lövbiffs- och potatisgratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(374)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…