Annons

Annons

Färskostbollar på rågbröd

Vankas det adventsmingel eller julbuffé? Då passar våra färskostbollar perfekt! Rör snabbt ihop en färskoströra, servera den på saftigt rågbröd och toppa med äppelklyftor. Gott till glöggen!

Annons

färskostbollar på rågbröd

10 st

10 skivor rågbröd
smör

Färskostbollar
100 g rökt skinka
200 g färskost
2 msk finklippt gräslök
1 msk finhackad dill
2 msk färsk riven pepparrot

Topping
1 rött äpple
2 msk smör
2 tsk strösocker
2 tsk kanel

 

Gör så här

1. Stansa ut rundlar ur brödskivorna. Smöra dem lätt.

2. Färskostbollar: Hacka skinkan fint. Blanda den med ost, gräslök, dill och pepparrot. Forma 10 bollar. Placera bollarna på brödskivorna.

3. Topping: Kärna ur och klyfta äpplet i 10 små klyftor. Stek klyftorna i smör några min. Strö över socker och kanel. Låt äppelklyftorna rinna av lite och toppa bollarna med klyftorna. Äppelklyftorna som vi garnerat med kan vara varma eller kalla.

 

Läs mer:

5 lättfixade recept till mingelfesten

Tapas med skinka och melon

Crostini med färskost och lax

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…