Annons

Annons

Färsfyllda squashbåtar

Squashhalvor fyllda med en välkryddad färs passar perfekt på buffébordet.

Dela
(0)

Färsfyllda squashbåtar

4 port
2 squasher
1 röd paprika
6 bitar soltorkad tomat i olja
350 g blandfärs
2 msk flytande smör
125 g dessertost med vitlökssmak
kinesisk soja
salt och svartpeppar
2–3 dl riven ost

Dekoration
färsk timjan

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Dela squashen på längden. Lägg halvorna i kokande lättsaltat vatten, låt koka 2–4 min. Låt dem rinna av. Gröp ur halvorna och hacka fruktköttet.

2. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna soltorkade tomater. Bryn färsen i smör, vänd ner tomat och paprika. Blanda samman färsen och vitlöksosten. Smaka av med soja, salt och peppar. Lägg squashbåtarna i en smord ugnsform. Fyll dem med färsen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10–15 min eller tills osten har fått fin färg. Dekorera med färsk timjan.

 

Läs mer

Kalasfin köttfärsgratäng

Färspaj med salami

Ugnsgratinerad squash 

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…