Annons

Annons

Färsbiff och mustig rödvinssås

Goda biffar med timjansdoftande rödvinssås – festlig och lättlagad bjudmat!

Dela
(137)

Färsbiffar och rödvinssås

4 port

Biffar
500 g nötfärs
2 tsk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör

Sås
2 champinjoner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
20 g rökt sidfläsk el bog
smör till stekning
några timjanskvistar
1 dl rödvin
4 dl köttbuljong
1 dl crème fraiche
2 msk kinesisk soja
2 msk vetemjöl
1 tsk socker
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Annons

Tillbehör
12 schalottenlökar
4 morötter
150 g champinjoner
2 msk smör
300 g haricots verts (frysta)
700 g färdig potatisgratäng

 

Gör så här

1. Sås: Hacka svamp, lök, vitlök och fläsk. Fräs det i smör. Tillsätt timjan, rödvin och buljong. Sjud såsen 20 min utan lock. Sila och tillsätt crème fraiche, soja och vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Sjud 5 min och smaka av med socker, salt och peppar.

2. Tillbehör: Skala lök och morötter. Skär morötterna i skivor. Dela stora lökar och champinjoner i mindre bitar. Stek lök och morötter i smör tills de blir mjuka. Låt svampen steka med mot slutet. Koka de frysta bönorna och värm gratängen enl anv på paketet.

3. Biffar: Blanda färsen med tomatpuré, salt och peppar. Forma 8 biffar och stek dem i smör.

4. Servera biffarna med såsen, svampblandningen, haricots verts och potatisgratäng.

 

Läs mer

Örtkryddade köttfärsjärpar 

Kryddig köttfärspaj

Kalasfin köttfärsgratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(137)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…