Annons

Annons

Färgglad bönsallad

Härlig sallad med svarta bönor, paprika och sötmandel. Använd gärna paprikor i olika färger i salladen så ser den extra läcker ut!

Dela
(0)

Bönsallad

8 bufféport
4 paprikor, röda & gula
4 tomater
4 salladslökar
1 msk rapsolja
400 g svarta bönor
2 dl hackad persilja
200 g sötmandel
2 msk flytande honung
1 krm chiliflakes

Vinägrett
2 msk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
salt, peppar

Annons

 

Gör så här

1. Tärna paprikorna och tomaterna. Skiva salladslökarna. Blanda grönsakerna och stek dem hastigt i olja i stekpanna.

2. Tillsätt bönorna och persiljan.

3. Rosta mandeln på medelvärme i torr stekpanna. Ringla över honung och krydda med chiliflakes. Blanda mandeln i bönsalladen.

4. Vinägrett: Rör ihop ingredienserna och vänd ner i salladen.

 

Läs mer

Sommarens godaste buffé

Alexandra Zazzis sommarsallad

Snabblagat till buffén

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…