Annons

Annons

Fänkålsstekt lax med sparrissallad

Rörsocker och fänkål ger en god karamelliserad yta på laxen som serveras med en rostad sparrissallad. Gott och nyttigt!

Dela
(0)

Lax

2 bitar laxfilé à 125 g
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 tsk krossade fänkålsfrön
½ tsk rörsocker
Sparrissallad
½ fänkål
250 g grön sparris
1 rödlök
½ msk smör
dillvippor

Gör så här
1. Salta laxfiléerna. Värm smör och rapsolja med fänkålsfrön i en stekpanna. Stek laxen nästan klar på båda sidor. Strö över rörsocker på ena sidan, vänd och stek så att sockret karamelliseras på laxen. Vänd tillbaka och stek till en innertemp på 50.

Annons

2. Sparrissallad: Skiva fänkålen tunt på mandolin eller med osthyvel. Bryt av den nedersta, träiga delen på sparrisarna och släng. Dela sparrisstjälkarna. Skala och klyfta rödlöken.

3. Rosta sparris och rödlök tillsammans i smör. Salta, peppra, ta från värmen. Vänd i fänkålen och plockade dillvippor. Servera salladen med laxen.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…