Annons

Annons

Falukorv i ugn med rostade rotfrukter

Falukorv i ugn är både god och billig vardagsmat. Här serverar vi denna klassiker med vispat vitlökssmör och rostade rotfrukter.

Dela
(933)

Falukorv i ugn
4 port
600 g falukorv
3 msk valfri senap
20–30 ostskivor
1 kg blandade rotfrukter, t ex potatis, morötter, gulbetor
2–3 msk olja

Aromsmör
2 vitlöksklyftor
100 g smör, mjukt
2 msk hackade valfria örter el tomatpuré

Annons

Garnering
kryddgrönt

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Skär snitt i korven, men inte ända ner. Bred senap i snitten och placera en ostskiva i varje snitt.

2. Tvätta potatisen och dela i klyftor eller bitar. Skala och dela rotfrukterna i bitar. Placera potatis och rotfrukter i en bakpappersklädd långpanna. Häll oljan över och strö över lite salt. Vänd om så att allt blandas. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

3. Ta ut plåten och placera korven i långpannan. Stek vidare mitt i ugnen ytterligare 20 min.

4. Aromsmör: Pressa vitlöksklyftorna i smöret och rör ner örterna eller tomatpurén.

5. Servera korven och rotfrukterna tillsammans med smöret. Garnera med kryddgrönt.

 

Läs mer

Ängamatssoppa

Läcker falukorvsgryta

Örtkryddade köttfärsjärpar

 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 


Läs mer om:

Dela
(933)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…