Annons

Annons

Fall för frestelsen!

Chokladtäckt kokoskaka

Mörk chokladglasyr, hallon och kokos – kan det bli bättre? Kokoschipsen vi dekorerat med kan köpas färdiga i påse.

Chokladtäckt kokoskaka

12–14 bitar

150 g smör

3 ägg

2½ dl strösocker

200 g kokosflingor

Annons

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

125 g hallon

Chokladglasyr

200 g mörk choklad

1 dl vispgrädde

50 g smör

Garnering

hallon

physalis

rostade kokoschips el kokosflingor

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diam, gärna med löstagbar botten. Strö på hallonen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.

4. Chokladglasyr: Hacka chokladen. Låt grädden koka upp i en kastrull tillsammans med smöret. Ta från värmen och rör i chokladen. Låt svalna och tjockna till lite. Vispa i den då och då så att det blir en slät glasyr. Bred den på kakan och låt stelna.

5. Garnera med hallon, physalis och kokoschips eller kokosflingor.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…