Annons

Annons

Exotisk kycklinggratäng

Med färdiggrillad kyckling gör du lätt den här gratängen med smak av ingefära, citron och mango chutney. Servera med nykokt ris.

Dela
(6)

 

Exotisk kycklinggratäng

Exotisk kycklinggratäng
4 port
5 dl majskorn, frysta
1 stjälk citrongräs, finhackad
2 msk riven färsk ingefära
2 msk smör
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 grillad kyckling
2 dl kokosmjölk
3 ägg
1 krm chiliflingor
3 msk mango chutney
100 g riven ost

Annons

Garnering
bladpersilja

Ugn 200°

Gör så här
1. Fräs majskorn, citrongräs och ingefära i lite smör några minuter. Hacka salladslökarna och vitlöksklyftorna. Blanda detta med det frästa i en gratängform. Bena ur kycklingen och skär den i bitar. Blanda bitarna med det andra i formen.

2. Rör samman kokosmjölk, ägg, chiliflingor, mango chutney och lite salt. Häll blandningen över gratängen och strö över osten. Gratinera i ca 30 min tills gratängen fått fin färg.

3. Garnering: Klipp lite persilja över gratängen vid servering.

 

Fler recept på läckra gratänger hittar du här:

Lyxig fiskgratäng

Läcker potatis- och sparrisgratäng

Supergod tacogratäng

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(6)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…