Annons

Annons

Exotisk kycklinggratäng

Med färdiggrillad kyckling gör du lätt den här gratängen med smak av ingefära, citron och mango chutney. Servera med nykokt ris.

 

Exotisk kycklinggratäng

Exotisk kycklinggratäng
4 port
5 dl majskorn, frysta
1 stjälk citrongräs, finhackad
2 msk riven färsk ingefära
2 msk smör
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 grillad kyckling
2 dl kokosmjölk
3 ägg
1 krm chiliflingor
3 msk mango chutney
100 g riven ost

Annons

Garnering
bladpersilja

Ugn 200°

Gör så här
1. Fräs majskorn, citrongräs och ingefära i lite smör några minuter. Hacka salladslökarna och vitlöksklyftorna. Blanda detta med det frästa i en gratängform. Bena ur kycklingen och skär den i bitar. Blanda bitarna med det andra i formen.

2. Rör samman kokosmjölk, ägg, chiliflingor, mango chutney och lite salt. Häll blandningen över gratängen och strö över osten. Gratinera i ca 30 min tills gratängen fått fin färg.

3. Garnering: Klipp lite persilja över gratängen vid servering.

 

Fler recept på läckra gratänger hittar du här:

Lyxig fiskgratäng

Läcker potatis- och sparrisgratäng

Supergod tacogratäng

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Mer om detta

Läs också:

Dela
(6)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…