Annons

Annons

Baka vårt enkla och goda korgbröd

Det är enkelt och smakar fantastiskt. Baka vårt goda bröd som fått sin fina form efter att ha att jäst i jäskorg. Brödet kan också jäsa i en skål med mjölad brödduk i!

Dela
(37)

Baka_Paskbrod

Vårt saftiga korgbröd är busenkelt att baka! Foto: Pontus Ferneman

Busenkelt korgbröd recept

1 stort bröd

Dag 1
25 g jäst
1½ dl vatten, rumstemp
1½ dl rågmjöl

Dag 2
3 dl vatten, rumstemp
2 msk olja
1 msk honung
9–10 dl vetemjöl special
2 tsk salt

Ugn 200°

 

Annons

Gör så här

1. Dag 1: Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Arbeta sedan in mjölet. Låt stå övertäckt i rumstemp till nästa dag.

2. Dag 2: Tillsätt vatten, olja, honung och mjöl till fördegen. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt saltet och arbeta 
degen ytterligare någon min. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 tim.

3. Mjöla korgen med mycket rågmjöl. Arbeta degen lätt och forma till ett bröd. Lägg det 
i korgen. Täck över och låt jäsa ca 30 min.

4. Stjälp upp brödet på plåt med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 30–40 min.

 

Baktips!

Just nu kan du fynda vår smarta bakmatta till ett riktigt bra pris i vår butik. Klicka här för att läsa mer om erbjudandet >>

Missa inte vår fina och praktiska bakmatta som finns att köpa i webbshoppen.

 

Läs mer:

Lättbakat filmjölksbröd med lingon

Baka Gunillas kanelbullar med surdeg

Baka saftigt grytbröd med valnötter

 


Läs mer om:

Dela
(37)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…