Annons

Annons

En riktig chokladfavorit!

Dela
(0)

Mjuk chokladkaka

Kakan går bra att frysa in, men vänta då med glasyren till serveringstillfället.

Mjuk chokladkaka
ca 16 bitar
125 g mjukt smör
2½ dl strösocker
2 ägg
3½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Chokladglasyr
25 g smör
1½ dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
Garnering
kokosflingor
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
2. Blanda mjöl, kakao, kokos, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad hålform, 1½ liter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min. Låt svalna.
4. Glasyr: Smält smöret. Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölken och till sist smöret. Rör tills det blir en blank och jämn glasyr. Bred den på kakan och strö på kokos. Låt stelna.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…