Annons

Annons

En dröm för alla godisälskare!

Dela
(88)

Daimrulltårta

Knaprigt, sött och gott!

Daimrulle med rostad mandel

16–18 skivor

3 ägg

1½ dl strösocker

¾ dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

Fyllning

50 g sötmandel

200 g mjukt smör

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Annons

2 stora äggulor

100 g daimkross

Ugn 250º

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner detta i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

2. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra försiktigt loss papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.

3. Fyllning: Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka grovt. Rör smöret smidigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och äggulor. Rör till en slät kräm. Tillsätt daim och mandel. Bred krämen på kakan och rulla ihop från långsidan.

Allergisäkert? Läs alltid innehållsförteckningen på förpackningen. Ingredienserna kan ha ändrats!

Av: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(88)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…