Annons

Annons

En bra start på dagen!

frukostbullar

Frestande goda frukostbullar

18–20 st

Smält 50 g smör. Tillsätt 5 dl vatten och värm till 37°. Smula 50 g jäst för söta degar i en bunke och tillsätt vätskan. Tillsätt 1½ tsk salt, 1 msk strösocker, 1 msk linfrön, 2 msk solrosfrön, 8 grovhackade torkade aprikoser och 10–11 dl Lailas mjölmix (gul). Arbeta degen tills den nästan släpper kanten, degen ska vara lite lös och kletig. Låt jäsa under duk ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i 18–20 bitar och forma till bullar, lägg dem på plåt med bakpapper. Låt jäsa ca 30 min. Pensla med 1 msk flytande smör. Grädda mitt i ugnen, 250°, 5–10 min.

Annons

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…