Annons

Annons

Dumlecheesecake för godisälskaren

Ska du bara laga en dessert denna vecka? Låt det bli vår suveräna dumlecheesecake gjord på två sorters kola – en mjukseg och en rinnande!

Dela
(0)

Dumlecheesecake för godisälskaren

12–14 bitar
50 g smör
25 g mörk choklad, hackad
12 digestivekex

Fyllning
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 g färskost, tex philadelphia
3 ägg (vitor + gulor)
3½ dl vispgrädde
15–20 dumlekolor

Annons

Topping
1 burk karamelliserad mjölk
5–10 dumlekolor

Tips!
Karamelliserad mjölk hittar du på bakhyllan i välsorterade matbutiker.

Gör så här

1. Smält smöret, ta från värmen och smält chokladen i smöret under omrörning. Smula sönder kexen och blanda dem med smör- och chokladsmeten. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.

2. Fyllning: Rör florsocker, vaniljsocker, färskost och äggulor i en bunke. Vispa vitorna i annan bunke till hårt skum. Vispa grädden för sig och vänd ner den i färskostsmeten. Vänd till sist i äggviteskummet.

3. Skär kolorna i bitar. Varva smet med kolabitar ovanpå kexbottnen. Frys minst 5 tim.

4. Garnering: Ringla över den karamelliserade mjölken strax före servering och strö på bitar av dumlekolor.

 

Läs mer

3 smaskiga godiskakor

Vaniljrutor med choklad

Våra bästa pralinmuffins 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…