Annons

Annons

Dubbla havreflarn med mockakräm

Frasiga havreflarn med mockakräm – garanterat uppskattat! Passar perfekt till fikat eller kakbuffén.

Dela
(84)

Mockaflarn

ca 50 st dubbla

150 g smör
3 dl havregryn
2 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl ljus sirap
½ dl vispgrädde

Mockakräm
11/4 dl starkt kallt kaffe
1 msk maizena majsstärkelse
1 stor äggula
150 g smör, rumstemp
3/4 dl florsocker
3/4 tsk vaniljsocker

Annons

Garnering
ca 100 g mörk choklad

Ugn 175 °

 

Gör så här

1. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Rör i dem samt sirap och grädde. Klicka ut smeten glest på plåtar med bakpapper.

2. Grädda i mitten av ugnen 7–8 min. Låt svalna på plåtarna.

3. Mockakräm: Häll kaffet i en kastrull. Vispa i majsstärkelsen och låt sedan sjuda ett par min under omrörning tills det blir en kräm. Låt svalna. Tillsätt äggulan under omrörning. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt kaffekrämen, lite i taget, i smörkrämen under omrörning.

4. Lägg samman flarnen två och två med mockakrämen emellan. Låt stå i kylen en liten stund.

5. Garnering: Hacka och smält chokladen. Doppa flarnen i choklad. Låt stelna på bakpapper.

 

Läs mer:

Havrekakor med russin

Fresta med sju sorters snabba kakor!

Chokladfyllda flarn

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(84)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…