Annons

Annons

Dubbelpanerad rödspätta

Dubbelpanerad rödspätta

En riktig klassiker serverad med potatismos och remouladsås!

Dubbelpanerad rödspätta
4 port
4 rödspättefiléer, ca 500 g
1 dl rågsikt
1 ägg
2 dl ströbröd
2 msk smör
Potatismos
800 g potatis
2 msk smör
½dl hackad gräslök
½dl hackad persilja
Remouladsås
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 msk kapris
½ dl finhackad inlagd gurka
1 finhackat kokt ägg
1 tsk curry
Serveringsförslag
grönsallad

Annons

Gör så här
1. Remouladsås: Blanda majonnäs, crème fraiche, kapris, gurka, ägg och curry. Smaka av med salt och peppar. Låt stå 30 min.
2. Potatismos: Skala potatisen, skär i tärningar och koka mjuka i lättsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet. Mosa potatisen grovt med en gaffel, späd med lite av vattnet och smöret. Rör i gräslök och persilja. Salta och peppra.
3. Krydda spättan med salt och peppar. Vänd filéerna först i mjölet, sedan i vispat ägg och till sist i ströbrödet.
4. Stek filéerna på båda sidor i smör. Servera med mos, sås och sallad.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…