Annons

Annons

Dubbelnougat med pistage och mandel

Varva choklad och nougat och toppa med rostade mandlar, pistaschnötter och rostade kokoschips. Lättfixat julgodis som garanterat gör succé hos både stora och små!

Dela
(0)

Dubbelnougat med pistage och mandel

ca 30 bitar

Lager 1

200 g mörk choklad
1 msk smör

Lager 2
200 g ljus choklad
100 g mörk choklad
150 g nougat

Garnering
100–150 g rostade mandlar, pistaschnötter och rostade kokoschips
flingsalt

Gör så här:

Annons

Lager 1: Smält den mörka chokladen. Klicka i smöret och smält under omrörning. Häll chokladen i en bakpappersklädd form, ca 20×28 cm. Låt svalna och tjockna, men inte stelna.

Lager 2: Smält ljus och mörk choklad tillsammans. Ta från värmen och låt bitar av nougaten smälta i den varma chokladen. Rör om. Låt svalna lite innan den hälls ovanpå chokladbottnen.

Garnering: Strö på hackad mandel, hackade pistaschnötter, kokoschips och lite flingsalt. Låt stelna och skär i rutor.

 

Läs mer:

Mumsig marsipanlimpa

Romrussintryffel

Polkagrisknäck

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…