Annons

Annons

Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé kan göras i förväg och serveras kall. Rätten är lite tidskrävande, så börja i god tid.

Dela
(187)

Dubbelmarinerad fläskfilé

4 port
500 g fläskfilé
1 msk smör

Marinad 1
1 msk soja
2 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm grovmalen peppar

Marinad 2
1 lime
1 röd chili
1/2 rödlök
1 dl olivolja
1 msk flytande honung

Annons

Garnering
1/2 basilikaplanta
2 tsk flingsalt

Örtsås
2 dl lätt crème fraiche
1 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackade färska örter, t ex timjan och persilja
1 krm salt

Gör så här

1. Marinad 1: Blanda marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg ner fläskfilén i marinaden. Snurra runt och blanda så marinaden kommer runt hela filén. Marinera ca 1 tim.

2. Stek filén i smör i en stekpanna, ca 15 min till 70° innertemperatur. Späd gärna med lite vatten som köttet får småkoka i. Låt filén kallna.

3. Marinad 2: Tvätta limen, riv skalet och pressa ur saften. Ta bort och släng kärnor och innerväggar i chilin och strimla den. Skala och finhacka rödlöken. Blanda olja, lime, chili, rödlök och honung.

4. Skiva upp filén och lägg på ett fat. Häll över marinad 2. Strö över basilikablad och flingsalt. Ställ fatet kallt till serveringen.

5. Blanda såsen. Servera köttet med potatispaj och kall örtsås.

 

Läs mer:

Gratäng med fläskfilé och cheeseballs – galet gott!

5 tips till dig som älskar fredagsmys

Sväng ihop en god tacogratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(187)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…