Annons

Annons

Dubbelmacka med italienska smaker!

Dela
(88)

Varm macka med salami och mozzarella

Grillad dubbelmacka med basilika, salami och härlig smältande mozzarellaost.

Italienare
4 port
8 skivor ljus formfranska
100 g färskost, typ philadelphia
3 msk pesto
100 g skivad salami
2 mozzarellaostar à 125 g
½ dl svarta oliver utan kärna
Dekoration
basilikablad
chilifrukt/paprika

Annons

Gör så här
1. Lägg ut fyra av brödskivorna.
2. Blanda samman philadelphiaost och pesto i en skål. Klicka ut blandningen på mackorna. Lägg på salamiskivorna.
3. Skär mozzarellaostarna i skivor. Skiva oliverna och strö dem över mackorna, toppa med mozzarella. Lägg på brödskivor så att mackorna blir dubbla.
4. Tillaga mackorna i smörgåsgrill el våffeljärn tills mackorna är läckert gyllenbruna. Dela gärna mackorna på diagonalen vid servering. Dekorera med basilikablad och färsk chili eller paprikaringar.

Gilla Hemmets på Facebook

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(88)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…