Annons

Annons

Dubbelmacka med italienska smaker!

Dela
(0)

Varm macka med salami och mozzarella

Grillad dubbelmacka med basilika, salami och härlig smältande mozzarellaost.

Italienare
4 port
8 skivor ljus formfranska
100 g färskost, typ philadelphia
3 msk pesto
100 g skivad salami
2 mozzarellaostar à 125 g
½ dl svarta oliver utan kärna
Dekoration
basilikablad
chilifrukt/paprika

Annons

Gör så här
1. Lägg ut fyra av brödskivorna.
2. Blanda samman philadelphiaost och pesto i en skål. Klicka ut blandningen på mackorna. Lägg på salamiskivorna.
3. Skär mozzarellaostarna i skivor. Skiva oliverna och strö dem över mackorna, toppa med mozzarella. Lägg på brödskivor så att mackorna blir dubbla.
4. Tillaga mackorna i smörgåsgrill el våffeljärn tills mackorna är läckert gyllenbruna. Dela gärna mackorna på diagonalen vid servering. Dekorera med basilikablad och färsk chili eller paprikaringar.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…