Annons

Annons

Dubbel marinering = dubbelt så gott!

Dela
(0)

Dubbelmarinerad Fläskfilé

Marinera filén före stekning och ringla sedan ytterligare en marinad över det färdiga köttet. Saftigt och gott!

Dubbelmarinerad fläskfilé

6-8 bufféportioner

ca 500 g fläskfilé

1 msk smör

Marinad 1

1 msk kinesisk soja

Annons

2 msk olja

1 pressad vitlöksklyfta

2 krm grovmalen peppar

Marinad 2

2 msk vitvinsvinäger

½ dl olja

½ msk sambal oelek el 1 msk tomatpuré och 2 krm chilipeppar

1 tsk flingsalt

1 knippe grovhackad bladpersilja

Garnering

50 g soltorkade tomater i olja

50 g syltlök

100 g cocktailkapris

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Marinad 1: Blanda soja, olja, vitlök och peppar. Häll marinaden i en plastpåse. Lägg fläskfilén i påsen och låt köttet marinera 1 tim.

2. Bryn filén i smör i en stekpanna, stek sedan klart i ugnen till 70º innertemperatur, ca 25 min.

3. Marinad 2: Blanda vinäger, olja, sambal oelek, salt och persilja. Skär filén i skivor och lägg på ett fat. Häll marinaden över.

4. Garnering: Skär de soltorkade tomaterna i bitar. Garnera filén med tomater, syltlök och kapris. Ställ fatet kallt till serveringen.

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…