Annons

Annons

Ljuvliga bärrutor i långpanna

Lättbakade långpannerutor med söta bär! En klassisk och saftig kaka i långpanna som med fördel kan serveras med vaniljvisp eller vispad grädde. Rutorna går dessutom fint att frysa. Perfekt om du vill förbereda baket i god tid!

Dela
(1)

Drottningrutor i långpanna

Drottningrutor i långpanna, saftiga att äta och lätta att baka!

ca 15 bitar
400 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
5 ägg
21/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl hallon
1 dl blåbär
pärlsocker
mandelspån

Garnering
florsocker

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Riv mandelmassan grovt. Vispa med rumsvarmt smör till en smet. Vispa ner äggen, ett i taget.

Annons

2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten, rör om. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 25×20 cm. Strö över bär, pärlsocker och mandelspån.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, 20–25 min. Känn med en sticka att kakan är klar. Låt svalna, sikta över florsocker och skär i rutor.

 

Läs mer:

Muffins med jordgubbar och lemon curd

Snabba rulltårtan med hallon och mandelmassa

Hallontosca i långpanna 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…