Annons

Annons

Drömgod nutellakaka

Ny mjuk kaka för alla som älskar choklad och nutella!

Dela
(255)

12–14 bitar
200 g smör
2½ dl rörsocker
2 ägg, stora
4½ dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
150 g mörka chokladknappar el hackad choklad
1½ dl nutella
Garnering
ca 1 dl nutella
Ugn 175 °

Annons

 

Gör så här

1. Rör eller vispa smör och rörsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under rejäl omrörning.

2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vanilj, salt och choklad. Rör ner det i smeten.

3. Värm nutellan lite i mikron eller över vattenbad så att den blir tunnare.

4. Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Ringla över nutellan och täck med resten av smeten.

5. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Låt svalna. Värm nutellan så att den blir tunnare. Bred den på kakan.

 

Läs mer:

Kladdkaka med jordnötter

Kladdkaka med kolasås

S’more kladdkaka

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(255)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…