Annons

Annons

Dilldoftande fiskgratäng med räkor

Härligt gott blir det med dillsås som läggs som ett täcke över torsken innan den tillagas i ugnen. Strö över räkor och servera sedan fiskgratängen med nykokt ris blandat med gröna ärtor.

Dilldoftande fiskgratäng

4 port
600 g vit fiskfilé, t ex torsk el hoki.
salt och peppar
1+2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
150 g skalade räkor
2 msk hackad dill
1 citron

Servering
3 dl ris
150 g gröna ärter
Ugn 200°

Annons

 

Gör så här

1. Lägg fisken i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar. Smält smöret och pensla 1 msk av det på fisken. Täck med bakpapper och ställ in i ugn 10 min.

2. Pudra mjöl över resten av det smälta smöret, rör om och tillsätt matlagningsgrädden. Koka upp, tillsätt spadet som bildats i formen med fisken. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över gratängen. Strö över riven ost och ställ in i ugn ytterligare 10 min.

3. Strö över räkor och dill. Servera med klyftad citron.

4. Servering: Koka riset enl anv på förp. Lägg i ärterna när 4–5 min av koktiden återstår.

 

Läs mer:

Lyxig fiskgratäng

Fiskgratäng med räkor och kräftstjärtar

Fiskgryta med örter

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(8)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…