Annons

Annons

Dessertkaka med hallonsås

Med en lättfixad bärsås och en klick vispad grädde blir kladdkakan den perfekta desserten!

Dessertkaka med hallonsås

ca 12 bitar
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
¾ dl kakaopulver
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1½ msk ljus sirap

Hallonsås
250 g hallon
1–2 tsk strösocker

Servering
2 dl vispgrädde
Ugn 175

Annons

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt.

2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med sirapen och det smälta smöret.

3. Häll smeten i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Garnera ev med färska hallon.

5. Hallonsås: Mixa hallonen och smaksätt ev med lite socker. Servera kakan med hallonsåsen och vispad grädde.

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…