Annons

Annons

Daimrulle med rostad mandel

Dela
(2)

Daimrulle

Knaprigt, sött och gott. En dröm för alla godisälskare!

 

16–18 skivor

3 ägg

1½ dl strösocker

¾ dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

 

Fyllning

50 g sötmandel

200 g mjukt smör

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Annons

2 stora äggulor

100 g daimkross

Ugn 250°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner detta i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

2. Stjälp upp kakan på sockrat bakpapper. Dra loss papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.

3. Fyllning: Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka grovt. Rör smöret smidigt. Tillsätt flor- och vaniljsocker och äggulor. Rör slätt. Tillsätt daim och mandel. Bred krämen på kakan och rulla ihop.

 

 Här hittar du fler glutenfria recept. 

 

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(2)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…