Annons

Annons

Dags för pajfest!

Dela
(0)

Kycklingpaj

Gräddfil och parmesanost i fyllningen ger pajen ny, spännande smak.

Kycklingpaj med squash

6–8 port

4 dl vetemjöl

150 g smör

3–4 msk kallt vatten

Fyllning

300 g kycklingfilé

300 g squash

1 gul lök

2 msk olivolja

Annons

3 dl gräddfil

4 ägg

2 dl riven lagrad ost, gärna parmesan

½ tsk salt

2 krm svartpeppar

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Arbeta ihop mjöl och smör i matberedare eller för hand. Tillsätt vatten och arbeta samman degen till en boll. Låt vila kallt 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en rund pajform, ca 24 cm i diam. Spara ev överbliven deg. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Skär kycklingfilén i små tärningar och stek i hälften av oljan. Lyft upp ur pannan. Skala och ta bort ev kärnor ur squashen. Riv fruktköttet grovt. Skala och finhacka löken. Fräs hastigt squash och lök i resten av oljan. Låt svalna.

3. Vispa gräddfilen med ägg, ost, salt och peppar. Fördela grönsaker och kyckling i pajskalet och häll äggsmeten över. Se till att den rinner ner ordentligt. Kavla ut ev degrest och skär i remsor. Lägg dem ovanpå fyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen tills fyllningen har stelnat och ytan fått fin färg, 30-40 min.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…