Annons

Annons

Dags för kantareller!

Dela
(0)

Passa på att göra något gott av kantarellerna nu när de är som finast. Den här krämiga pastasåsen går snabbt och lätt att laga!

Pastasås med kantareller & gorgonzola

4–6 port

350 g pasta

400 g kantareller

Annons

50 g smör

1/2–1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

4 msk vetemjöl

4 dl mjölk

4 dl crème fraiche

150–200 g gorgonzolaost

1–2 dl bladpersilja el rucolasallad

Gör så här

1. Koka pastan enl anv på förp. Varmhåll pastan.

2. Ansa svampen och stek den i smör. Salta och peppra. Lägg undan några till garnering. Tillsätt mjölet och späd med mjölk och crème fraiche. Sjud stuvningen under omrörning 5 min.

3. Smula sönder osten.

4. Blanda pastan med kantarellsåsen och gorgonzolan på ett uppläggningsfat/skål. Garnera med hela persiljeblad. Strö ut några hela svampar på toppen och servera med tomat.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…