Annons

Annons

Dags att plocka fram grytan!

Annons

Efter sommarens sallader och grillkvällar börjar vi längta efter lite mer rustik mat. En riktigt god gryta, till exempel! Den här köttgrytan med paprika blir god tillsammans med pasta och rysk yoghurt. Och låter du grytan puttra länge så blir köttet riktigt mört och smakrikt.

4 port

500 g grytbitar av nöt, t ex högrev

2 gula lökar

2 msk smör

11/2 msk paprikapulver

1/2 tsk malen spiskummin

1 tsk salt

1 burk krossade tomater, 400 g

2 dl vatten

11/2 tärning köttbuljong

3 små paprikor

Servering

2 dl rysk yoghurt

skal av 1 citron

 

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Bryn lök och kött i smör, ta från värmen och vänd ner kryddorna. Tillsätt tomatkross, vatten och buljongtärning.

2. Låt grytan småputtra tills köttet är mört 50–60 min. Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Tillsätt dem i grytan och låt dem koka med 5 min. Dekorera med persiljekvist.

3. Servera grytan med nykokt pasta och rysk yoghurt med rivet citronskal på toppen.

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…