Annons

Annons

Currydoftande räkris

Härligt gott blir det när curryn i kryddsmöret blandas med det varma riset och räkorna! Uppskattas garanterat av både stora och små – och lätt att laga är det också.

Currydoftande räkris
4 port
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
2 msk smör
1 kg oskalade räkor
4 port långkornigt ris

Kryddsmör
150 g rumsvarmt smör
1/2 dl chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk curry

Garnering
oskalade räkor
citronskivor
kryddgrönt, vi använde dill

Annons

Gör så här

1. Kärna ur och fintärna paprikorna. Skala och finhacka löken.

2. Fräs lök och paprikor blanka i smör i stekpanna utan att de får färg. Lägg lök och paprikor i en rymlig skål.

3. Skala räkorna och lägg i skålen.

4. Kryddsmör: Blanda ingredienserna.

5. Koka riset enl anv på förp. Lägg det varma riset i skålen ovanpå de övriga ingredienserna. Klicka kryddsmöret över och lägg på ett lock eller aluminiumfolie. Låt stå 5–10 min, tills smöret smält. Vänd runt lite så att allt blandas.

6. Garnera med oskalade räkor, citronskivor och kryddgrönt. Servera tillsammans med bröd och ost.

 

Läs mer:

Krämig gratäng med räkor och sparris

Lyxig cheesecake med räkor

Smörgåstårta med lax och räkor 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…