Annons

Annons

Coq au vin med vitt vin

Dela
(14)

Coq au vin

Coq au vin med vitt vin
6 port
1 kg kycklinglårfilé
2 msk smör
salt, peppar
1 dl vatten
2 morötter
8 schalottenlökar
5 dl vitt vin
2 msk konc kycklingfond el 1 tärning hönsbuljong
2 lagerblad
2 tsk finhackad färsk timjan el 1/2 tsk torkad
2 vitlöksklyftor
½ purjolök
140 g bacon
200 g färska champinjoner
2 msk maizena majsstärkelse
Garnering
färsk timjan

Annons

Gör så här
1. Bryn kycklingbitarna i smör. Salta och peppra runtom. Lägg över dem i en gryta. Skölj ur stekpannan med vatten efter varje stekomgång (totalt 1 dl) och häll ner det i grytan också.
2. Skala och skiva morötterna och skala schalottenlökarna.
3. Bryn morot och lök i smör i stekpannan och lägg över detta i grytan. Tillsätt vin och fond eller tärning. Koka upp och tillsätt lagerblad och timjan. Skala och hacka vitlöken och lägg ner den. Låt grytan sjuda 25 min.
4. Skölj och skiva purjolöken. Skär baconet i bitar, skölj och ansa svampen. Dela på stora svampar. Bryn svamp och bacon.
5. Lägg ner purjolök, svamp och hälften av baconet i grytan. Sjud ytterligare 5 min.
6. Blanda maizena med lite kallt vatten och rör ner i grytan. Låt grytan få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar. Strö sparade baconbitar och färsk timjan över. Servera med kokt potatis.

Av Eva Boström Foto: Ulf Svensson

LÄS MER: Lättfixad jambalaya

LÄS MER: Smalt & läckert med ostpanerad kyckling

LÄS MER: Smakrik kyckling med krämig risotto


Läs mer om:

Dela
(14)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…