Annons

Annons

Citronsockerkaka med vit glasyr

Citronsockerkakan är vacker som en dag – speciellt om den serveras på ett högt tårtfat.

Dela
(1)

16–18 bitar
75 g mjukt smör
3 dl strösocker
3 ägg
2 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
1 msk pressad citronsaft
Glasyr
2½ dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
1 msk äggvita
Ugn 175

Annons

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt mjölken.

2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten med citronskal och -saft.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Häll smeten i en smord och bröad hålform, ca 1 3/4 liter.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, 45–50 min tills kakan börjar släppa kanten. Låt svalna.

5. Vit glasyr: Vispa samman alla ingredienser och ringla/bred glasyren på kakan. Låt stelna.

 

Läs mer:

Sockerkaka med smak av citron

Sockerkaka + kanelbulle = sant

4 snabba småkakor för oväntat besök

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…