Annons

Annons

Ljuvliga citronrutor i långpanna

Citronrutor i långpanna räcker till många och smakar alldeles underbart! Den krämiga citronglasyren tillsammans med kokos och blåbär gör de här kakorna extra festliga.

Citronrutor med kokos blåbär

ca 15 st

175 g smör
4½ dl vetemjöl
1½ dl kokosflingor
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 ägg

Citronfyllning
300 g färskost, typ philadelphia
2 dl vispgrädde
1½ dl strösocker
rivet skal av 1 citron
2 msk pressad citronsaft
2 ägg

Annons

Garnering
½–1 dl lemon curd
ca 100 g blåbär
kokosflingor

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna. Rör snabbt samman med smöret och ägget. Tryck ut degen (den är lite smulig) i en liten långpanna, ca 22×30 cm, med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen 15 min.

2. Citronfyllning: Vispa samman färskost, grädde, socker samt skal och saft från citronen. Tillsätt äggen och vispa till en slät blandning. Häll fyllningen ovanpå bottnen.

3. Grädda i ytterligare ca 25 min. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.

4. Låt kakan svalna. Ställ den i kylen några timmar eller över natten och låt den stelna till.

5. Garnering: Bred ett tunt lager med lemon curd ovanpå. Garnera med bär och kokos.

 

Läs mer:

Ljuvliga citronrutor i långpanna

Äppelrutor med citrontopping

Kolarutor med kokos

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs också:

Dela
(87)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…