Annons

Annons

Ljuvliga citronrutor i långpanna

Citronrutor i långpanna räcker till många och smakar alldeles underbart! Den krämiga citronglasyren tillsammans med kokos och blåbär gör de här kakorna extra festliga.

Dela
(96)

Citronrutor med kokos blåbär

ca 15 st

175 g smör
4½ dl vetemjöl
1½ dl kokosflingor
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 ägg

Citronfyllning
300 g färskost, typ philadelphia
2 dl vispgrädde
1½ dl strösocker
rivet skal av 1 citron
2 msk pressad citronsaft
2 ägg

Annons

Garnering
½–1 dl lemon curd
ca 100 g blåbär
kokosflingor

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna. Rör snabbt samman med smöret och ägget. Tryck ut degen (den är lite smulig) i en liten långpanna, ca 22×30 cm, med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen 15 min.

2. Citronfyllning: Vispa samman färskost, grädde, socker samt skal och saft från citronen. Tillsätt äggen och vispa till en slät blandning. Häll fyllningen ovanpå bottnen.

3. Grädda i ytterligare ca 25 min. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.

4. Låt kakan svalna. Ställ den i kylen några timmar eller över natten och låt den stelna till.

5. Garnering: Bred ett tunt lager med lemon curd ovanpå. Garnera med bär och kokos.

 

Läs mer:

Ljuvliga citronrutor i långpanna

Äppelrutor med citrontopping

Kolarutor med kokos

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(96)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…