Annons

Annons

Chokladtårta med söta granar

Dela
(0)

Chokladtårta med söta granarMörk chokladkaka med glasyr och julgranar som du spritsar av en fast kräm som görs av färskost, smör och florsocker.

Chokladtårta med söta granar
14–16 bitar
150 g mörk choklad
175 g mjukt smör
2½ dl strösocker
4 ägg
1½ dl lätt crème fraiche
3½ dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Chokladglasyr
150 g choklad
1½ dl vispgrädde
Granar
100 g philadelphiaost
75 g mjukt smör
4 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
grön hushållsfärg
rivet skal av ½ citron
Garnering
grönt dekorationsströssel
vita snöflingor (strössel)
ev marsipantomte
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt chokladen och äggen, ett i taget, under vispning. Rör i crème fraiche.
2. Blanda mjölet med kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
4. Chokladglasyr: Hacka chokladen. Låt grädden koka upp. Ta från värmen och rör i chokladen. Låt glasyren svalna och tjockna lite innan den breds på kakan. Låt stelna.
5. Granar: Vispa (helst med elvisp) ingredienserna så att det blir en slät kräm. Spritsa granar på tårtan enl bild. Pynta med strössel och ev en liten marsipantomte.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Recept på fler läckra tårtor:

Lyxig nöttårta

Jultårta med choklad & apelsin

Cheesecake med pepparkaka

 

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…