Annons

Annons

Chokladälskarens favorittårta

Triss i choklad! Med chokladbotten, chokladkräm och chokladtopping går det inte att motstå denna syndigt goda långpannetårta! Mums!

Dela
(211)

Chokladtårta i långpanna

Mmm, vad gott! Med massor av choklad blir tårtan snabbt en ny favorit! Foto: Pontus Ferneman

Recept maffig chokladtårta i långpanna

15–20 bitar

225 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
200 g mörk + ljus choklad, hackad
1½ dl mjölk

Annons

Chokladkräm
2½ dl vispgrädde
300 g mörk choklad, hackad
1½ msk honung
25 g smör, mjukt

Topping
100 g ljus choklad, hackad
1 brk (ca 400 g) karamelliserad mjölk

Garnering
pärlströssel

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten växelvis med mjölk och smör.

2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, klädd med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen, 15–20 min. Låt svalna.

3. Chokladkräm: Koka upp grädden. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning. Rör i honungen. Klicka i smöret och rör om till en slät kräm. Låt stelna till spritsbar konsistens.

4. Topping: Smält chokladen. Blanda med karamelliserad mjölk. Bred det på bottnen. Spritsa på chokladkrämen och garnera med strössel.

 

Läs mer:

Chokladrutor med tryffelglasyr

Lyxmums med chokladtryffel

Chokladrutor med mockaglasyr


Läs mer om:

Dela
(211)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…